Inspiratieplatform Duurzame Gronduitgifte

Thema redacteur
0 reacties

Duurzame Gronduitgifte is een inspiratieplatform van negen Brabantse organisaties die samenwerken om het feitelijk gebruik van de gronden die zij verpachten of beschikbaar stellen te verduurzamen.

De organisaties willen het gebruik van de gronden verduurzamen door aan te sturen op de realisatie van een betere bodemgesteldheid, een grotere biodiversiteit en een betere waterkwaliteit. Deze doelen hopen ze te behalen door voorwaarden te stellen aan de verpachting of het gebruik van de gronden. Op www.duurzamegronduitgifte.nl delen ze voorbeelden van werkwijzen die ze al succesvol in de praktijk brachten.

Uitgangspunt van het platform is dat er vele wegen naar Rome leiden: niet de methodiek is bepalend, maar het doel. De voorbeelden van Duurzame Gronduitgifte zijn bedoeld om te inspireren, in de hoop én de verwachting dat anderen ze zullen volgen. Dit is niet overal direct mogelijk, bijvoorbeeld vanwege lopende, al dan niet contractueel vastgelegde, afspraken, maar de richting is duidelijk. Duurzaam grondgebruik is het einddoel.

De organisaties achter Duurzame Gronduitgifte staan ook klaar om grondeigenaren in Brabant te helpen in hun zoektocht naar mogelijkheden om de pachtvoorwaarden te verduurzamen. Graag gaan ze met deze grondeigenaren een samenwerking aan. De ambitie van het inspiratieplatform Duurzame gronduitgifte is om met zoveel mogelijk grondeigenaren kennis te delen over duurzame gronduitgifte.

Duurzame Gronduitgifte is een initiatief van Groen Ontwikkelfonds Brabant, Staatbosbeheer, Stichting Brabants Landschap, Natuurmonumenten, Provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap de Dommel en Waterschap Rivierenland.

Vitale bodem

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...