Bodempaspoort

Thema redacteur
0 reacties

In het bodempaspoort van ZLTO worden op perceelsniveau gegevens over de kwaliteit van de Brabantse bodem verzameld. Zo worden ondernemers bewust van de bodem en worden ze gestimuleerd om maatregelen te nemen voor de lange termijn.

ZLTO heeft een online bodempaspoort ontwikkeld, waarin op perceelsniveau gegevens over de kwaliteit van de Brabantse bodem worden verzameld. Deze gegevens worden door de gebruiker zelf ingevoerd. De eigenaar van de grond blijft daarmee eigenaar van de data. Ook bepaalt hij zelf wie de gegevens kan inzien.

Meedoen aan het bodempaspoort biedt een grondeigenaar veel voordelen. Zo worden ondernemers bewust van de bodem en worden ze gestimuleerd om maatregelen te nemen voor de lange termijn. Daarnaast biedt het bodempaspoort het inzicht dat nodig is om van generieke naar meer specifieke maatregelen te komen.

Het Groen Ontwikkelfonds Brabant werkt bij de verpachting van grond met de zogenaamde duurzaamheidsscore. Inschrijvers kunnen onder andere duurzaamheidspunten verkrijgen door mee te doen aan het bodempaspoort. Hoe meer punten, hoe groter de kans op de betreffende pachtgrond.

Vitale bodem

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...