Programma Aanpak Stikstof (PAS)

Ruimte voor economische ontwikkelingen, sterkere natuur en minder stikstof. Dat is het doel van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) waarin overheden, natuurorganisaties en ondernemers samenwerken.

Op 1 juli 2015 is de PAS in werking getreden. De provincie heeft verantwoordelijkheden bij de realisatie ervan.

Brabant wil een gezonde natuur en een gezonde economie. Maar meer economische ontwikkeling betekent ook meer stikstofuitstoot. Bijvoorbeeld veroorzaakt door landbouwactiviteiten, industrie en verkeer. Dit is slecht voor de natuur. De beschermde Natura 2000-gebieden hebben veel last van stikstof. Deze Natura 2000-gebieden liggen in het Natuur Netwerk Brabant (NNB). 

De PAS brengt economische ontwikkeling en natuurherstel samen, door enerzijds de natuur te herstellen en anderzijds ruimte voor uitbreiding zorgvuldig te berekenen en te verdelen. Omdat de natuurherstelmaatregelen van de PAS zorgen voor minder stikstof in de natuur en een robuuster natuurnetwerk, ontstaat ontwikkelingsruimte voor nieuwe economische activiteiten. 

Meer informatie en nieuws over PAS.

Afbeeldingen

Gezonde Brabander

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...